Child Dental Care Morocco 2013

Met een team van tandartsen reisde Najib Amhali in september 2013 af naar het Noorden van Marokko om in 3 weken tijd ruim 700 kansarme kinderen van gedegen tandheelkundige zorg te voorzien. En dat was hard nodig!

Mondzorg in Marokko

Kinderen groeien in Marokko niet vanzelfsprekend op met een tandenborstel en tandverzorging in Marokko is zorgwekkend. 72% van de bevolking heeft cariës, nog geen 12% bezoekt een tandarts en 18,5% van de Marokkanen bezit een tandenborstel. Een slecht gebit is niet alleen een beperking voor het maken van contact. Bacteriën en tandplak hebben invloed op de gezondheid van je hele lichaam, en kunnen ontstekingen in het lichaam veroorzaken. Met alle gevolgen van dien. Het is dus van levensbelang om kinderen van jongs af aan te leren om hun gebit goed te verzorgen en regelmatig te laten controleren.

Werkbezoek tandartsen aan Noord-Marokko sept 2013

Van 7-28 september 2013 verleende de Najib Foundation samen met Stichting Dental Care Everywhere en een geweldig team van tandartsen en preventiemedewerkers tandheelkundige zorg aan ruim 700 kansarme kinderen in Nador, Al Hoceima en Tanger. Bovendien informeerden we hen over het belang van een duurzaam gezond gebit, inclusief vaardigheden voor goed poetsen. Na de poets-instructie kregen alle kinderen nieuwe tandenborstels en tandpasta mee naar huis. Meer zien? Bekijk hier drie filmpjes: Najib Amhali geeft poetsles; Najib Amhali assisteert Wouter Vriesman van Dental Care Everywhere; Najib Amhali laat zien hoe we te werk gaan met de Najib Foundation. Dit bezoek hebben we kunnen realiseren dankzij de hulp van onze partners en donateurs, die hun diensten, (tandheelkundige) producten en financiële middelen beschikbaar hebben gesteld: BEDANKT! 3M ESPE ACTA Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) Arabia Maroc Corendon Foundation Dental Health International Nederland Dental Union  Fox Productions Henry Schein Dental Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) SONY Benelux Stichting Dental Care Everywhere